De har fat i noget rigtigt ude i Sydøstasien. De lever længe, har næsten ingen problemer med diabetes og overvægt. Og så er deres mad piv-fuld af smagsnuancer og lækkerhed. Eneste problem er, at man (jeg) kommer der for lidt. Heldigvis kan man trylle noget af det frem hjemme i sit eget køkken. Denne salat lavede jeg med succes til gæster sidste weekend.
Vietnamesisk salat med andebryst
450 g andebryst
2 gulerødder i julienne
250 gram salat (blandet babyleaves, hjertesalat eller babyspinat)
2 pak choi
2 forårsløgløg
2 avokadoer
1 mango
10 g sød basilikum
1 håndfuld frisk koriander
100 gram cashews
Dressing
1 dl sesamolie
1 spsk oystersauce
Saft af 3 lime
1 spsk honning
1 spsk. chilisauce
1 stang finthakket citrongræs
1 spsk revet ingefær
Grill andebrystet medium, køl det af og skær det i tynde skiver.
Skyl grøntsagerne og skær dem i passende stykker. Skær gulerødder i tynde julienne. Pluk basilikum og koriander og vend det i salaten sammen med pak choi. Fordel gulerødder, avokado, mango, forårsløg over salaten, og rør dressingen sammen.
Lige før serveringen hælder du dressing på og drysser cashews over.
I morgen rejser jeg til Chicago. Men inden da får du opskriften på en fantastisk amerikansk dessert i palæo-udgave: pecanpie, så englene synger.
I næste uge vender jeg tilbage med ny inspiration og en liste over gode basisvarer til det sunde køkken. Der er flere af jer, der har efterspurgt “noget om træning”. Det er jo et vidt begreb – men det kommer også 🙂