Labre Linser

Tænker du trist, melet og lige et nummer for klid-agtigt, når jeg siger linser?

Frygt ej! Det er de her ikke. I promise! De sorte le puy linser er spændstige og har en lækker nøddeagtig smag. Og så er de fulde af protein, kostfibre, B-vitaminer, kalium, fosfor, jern og zink. De er ikke rigtig low-carb, men det er kulhydrater af den langsomme, gode slags. Dem, der stabiliserer blodsukkeret, giver holdbart brændstof til hjerne og muskler, virker anti-inflammatoriske – og som bonuseffekt; modvirker slap hud.

Det kan vi da godt lide, ikke? Og ser det her trist ud, måske?

LinserTunGrønt

LABER LINSESALAT MED TUN, GRØNT & URTER

(2 store portioner)

2 dl Le Puy linser (fx fra Urtekram – som kalder dem delikatesselinser)

135 gram tun (fx Princips)

1 avokado

3 forårsløg

8 små eller 3 store tomater

1 håndfuld frisk basilikum

1 håndfuld frisk mynte

1 nip chili (efter smag)

1 fed hvidløg

1/2 dl olivenolie

1 spsk balsamico

Salt & peber

Kog linserne møre i ca 15 minutter i letsaltet vand. Hæld evt overskydende vand fra. Skær alle grøntsagerne i passende størrelse, og vend dem i linserne. Klip krydderurterne i grove stykker, og vend dem i. Rør olie, balsamico, fintsnittet chili og hvidløg + salt og peber sammen, og vend dressingen i salaten.

Server, eller brug som madpakke 🙂

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Frokost, Grøntsager og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Labre Linser

  1. zquiet siger:

    Hello to every one, the contents existing at this website are actually amazing for
    people knowledge, well, keep up the good work fellows.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s