Blinis med stenbiderrogn og avokadokræs

Det er højsæson for stenbiderrogn lige nu. Stenbiderrogn er Danmarks kaviar, det er supersundt og smager fantastisk af hav – på den ikke tang-agtige måde.

Traditionelt spiser man de små spændstige æg på blinis med rygeost. Det gør jeg også – men som I nok har gættet, med et sundt og labert twist. Mine små blinis er selvfølgelig uden gluten, og rygeosten er rørt op med avokado og krydderurter. Brug dem som tapas, appetizer, forret, frokost – eller bare en lille snack.

Blinis 2

BLINIS MED STENBIDERROGN OG AVOKADOKRÆS

Blinis:

1 dåse kokosmælk

4 æg

1 dl HUSK

1/2 tsk salt

1 tsk bagepulver

Pisk kokosmælk, æg, HUSK og salt godt sammen til en luftig masse. Tilsæt bagepulver og lad hvile i 10 min, så fiberen trækker væske. Dejen skal være ret tyk, men tilsæt lidt vand, hvis det er for meget.

Bag blinis’erne på panden ved høj varme. Det passer med ca 1 spsk dej per blinis. Stil dem i ovnen på 100 grader, så de holder sig varme.

 

Avokadokræs:

1 bæger økologisk rygeost

1 avokado

1 håndfuld frisk koriander

1 håndfuld frisk basilikum

1/2 lille rødløg

Saft af en citron

1 lille nip canyennepeber eller chili

Salt & peber

Blend det hele sammen til en ensartet masse

 

150 gram stenbiderrogn

Læg en god klat avokadokræs på hver af de lune blinis. Pynt med stenbiderrogn og server.

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Brunch, Eat, Festmenu, Frokost, Grøntsager, Snacks og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s