Meatza – eller hvad vi nu skal kalde det….

Jeg har længe strittet imod konceptet meatza. Mest fordi, jeg ikke bryder mig om pseudomad (eller pseudo i det hele taget). Meatza er palæo-verdenens svar på pizza, men det er jo ikke pizza. Overhovedet. Det er i bund og grund en hakkebøf med diverse toppings. Så egentlig var det nok bare navnet, jeg syntes var lidt åndet.

Nå, men man skal jo ikke lade sig stoppe af et enkelt lille ord, så nu har jeg lavet – well, meatza (leder stadig efter et bedre navn). Og for filan da! Det smager himmelsk!

Meatza

Meatza extravaganza

(4 personer)

2 pakker hakket øko-okse

2 æg

2 spsk revet peberrod

Salt & peber

Oliventapenade – lav den selv af 100 gram sorte oliven, 1/2 dl olivenolie, 1 fed hvidløg og saft af 1/2 citron – eller køb en god en.

100 gram brune champignons (eller kantareller, når det er sæson for dem)

100 gram babyspinat

200 gram stilktomater i små tern

1 mozzerellaost

2 håndfulde frisk basilikum

Chili/hvidløgsolie (4 fed hakket hvidløg, 2 tsk stærk chili, 2 dl olivenolie)

Skær tomater og mozzerellaost i små tern, vend klippede basilikumblade i og stil til side. Form fire flade bøffer og læg dem på en bageplade. Bag dem i fem minutter ved 225 grader. Tag dem ud og smør oliventapenaden på. Giv dem to minutter mere i ovnen ved samme temperatur. Rist svampe og spinat i kokosolie og drys med salt og peber. Fordel svampeblandingen over bøfferne og slut af med tomat/mozzerella-blandingen og et gavmildt skvæt chili/hvidløgsolie.

Drik et godt glas vin til – fx en kraftig, californisk Zinfandel.

P.S: Du kan selvfølgelig selv slå dig løs og være kreativ med fyldet. Brug lige, hvad du har lyst til – eller har i køleskabet.

P.P.S: Sig til, hvis du finder på et bedre navn!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Meatza – eller hvad vi nu skal kalde det….

  1. Kirsten Kristensen siger:

    Ser godt ud – hvad med bare at kalde den en grøntburger?
    Mvh
    Kirsten Kristensen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s