Stenalderbrød

Jeg ved godt, at der findes en millionmilliard opskrifter på stenalderbrød/glutenfrit brød/kernebrød/palæobrød derude. Idéen bag dem – og ingredienserne i dem – er stort set de samme. Men derfor skal I nu alligevel have mit. Bare fordi.

Kritikere vil hævde, at det er ALT for kalorietungt og fedtmættet på grund af de mange nødder og kerner. Well, så lad være med at spise 10 skriver ad gangen, ikke? Og husk, at det er sundt fedt, som dit hjerte, dine led og din hud vil elske.

Og glæd dig over, at det er piv-nemt og hurtigt at lave. Du knalder bare alle ingredienserne i en røreskål, blander det rundt i to minutter, hælder det i bageformen og bager. Ingen dejklister på bord og fingre.

Og fik jeg sagt, at det smager himmelsk? IMG_2035

Stenalderbrød

200 gram nødder (jeg brugte mandler og pecan)

100 gram græskarkerner

100 gram solsikkekerner

100 gram chiafrø

100 gram hørfrø

5 æg

1 dl olivenolie

2 tsk salt (Himmalaya, Læsø eller lign)

Rør det hele sammen i en skål – evt røremaskine. Jeg bruger hele nødder, fordi jeg synes, de ser flotte ud i brødet – men hak dem bare, hvis du bedre kan lide det. Hæld dejen i en brødform og bag det en time ved 160 grader.

Und dig selv mindst en skive af det varme, nybagte brød bare med koldt tandsmør. Uhm!

PS: Jeg burde måske have postet en chokoladeopskrift i dag – sådan i anledning af Valentins Dag und alles. Den må I have til gode. Men spis nu chokolade alligevel. Og se at få kysset godt og grundigt i gennem. Hvis du ikke har nogen at kysse på, så spis ekstra chokolade. Det stimulerer samme center i hjernen, så du har helt klart fortjent det.

Dette indlæg blev udgivet i Eat, Frokost, Morgenmad og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Stenalderbrød

  1. Anna-Marie Rode siger:

    Kre Lene. Det ser rigtig lkkert ud. Ligner meget det jeg laver. Jeg bagte i sndags og da puttede jeg en lille hndfuld trrede enebr i, da jeg ikke havde nok hrfr. Det gav en ny og interessant variation af smagen. Jeg spiser ca. et par skiver hver dag. Kram og kh. Mor On 14/02/2013 12:34 “CHOCOLATE & SPINACH” wrote: > Lene Rode posted: “Jeg ved godt, at der findes en millionmilliard > opskrifter p stenalderbrd/glutenfrit brd/kernebrd/palobrd > derude. Iden bag dem – og ingredienserne i dem – er stort set de > samme. Men derfor skal I nu alligevel have mit. Bare fordi. Kritikere > vil h” >

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s