Labre fastelavnsboller – uden sukker og gluten

Jeg havde egentlig droppet tanken om at lave fastelavnsboller. Fordi jeg ikke er tilhænger af at lave om på ting, med mindre man kan gøre det virkelig godt. Fx gider jeg ikke kalde grøntsagsstrimler for spaghetti. Det er jo bluf. Selvom det er sundere og smager godt – så er det bare ikke spaghetti.

Nå, men jeg blev alligevel grebet af udfordringen: Kan man lave lækre fastelavnsboller uden sukker og gluten?

Yes, det kan man. Se bare:IMG_2021

Og det var endda hurtigt og nemt!

Here’s how:

Labre fastelavnsboller – uden sukker og gluten

(6-8 stk)

80 gram smør

2 dl vand

3 æg

50 gram mandelmel

1/2 dl HUSK

1 knivspids salt

1/4 dl piskefløde

1/2 tsk vanillepulver

Lidt chokolade 85%

Bring vand og smør i kog, til smøret er smeltet. Tag det af varmen og pisk mandelmel og husk i. Pisk nu æggene i et ad gangen og tilsæt saltet. Lad dejen stå og trække ca 10 minutter.

Med to spiseskeer sætter du dejen i passende klatter på en bageplade. Lav god afstand – de hæver ret meget.

Bag dem i ca 22 minutter ved 200 grader. Åben ikke ovnen, før de er færdige – så klasker de sammen.

Pisk fløden og vend vanille i. Smelt chokoladen ved svag varme.

Når bollerne er afkølet, flækker du dem, og fylder fløde i. Pynt med lidt smeltet chokolade på toppen.

Happy fastelavn, derude!

Dette indlæg blev udgivet i Dessert, Eat og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

6 svar til Labre fastelavnsboller – uden sukker og gluten

  1. Bettina siger:

    Hejsa,
    Hvilken slags HUSK er det du bruger? Jeg har ladet mig fortælle at den slags jeg har fået købt mig ikke er den rigtige. Venlig hilsen Bettina

  2. Hej Lene, måske et dumt spørgsmål, men hvordan kan de hæve uden gær el. bagepulver???
    Kh Carina

    • Lene Rode siger:

      Hej Carina,
      Det er da ikke dumt – og jeg tænkte selv det samme. Men i traditionelle vandbakkelser, er der heller ikke gær eller bagepulver. (Der bruger man så bare hvedemel i stedet for HUSK og mandelmel). Det er æggene, der gør, at de hæver så fint og bliver meget luftige 🙂
      Kh lene

  3. Joan Damgaard siger:

    Kære Lene.
    Jeg skal for første gang i mit liv lave sukkerfri fastelavnsboller – er selv diabetiker.
    Kan jeg lave disse fra morgenen af og så lade dem stå til kl. 16 – pynte dem og tage dem med til et møde kl. 18:30, eller har du et bedre og meget nemt forslag. Jeg er bedre til rengøring og alt andet (nok fordi min interesse er der), men jeg vil gerne prøve og se, om jeg kan bage med et vellykket resultat.
    Jeg er heller ikke særligt vild med at skulle indkøbe adskillige ingredienser blot til brug for dette, hvis det så vider sig at ville mislykkes i sidste ende.
    Gode råd modtages med glæde og stor tak.
    Venlig hilsen
    Joan Damgaard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s