Få blodsukkeret tilbage på sporet

Er dit blodsukker også lidt overgearet efter flere dages smovsen i konfekt, ris a l’amande og andre søde sager? Mit er. Jeg vågnede op i morges og følte mig slap i kroppen og havde mest lyst til chokolade til morgenmad…

Om et par dage går vi amok igen i den store nytårsmenu, men indtil da trænger min krop til lidt ro på den indvendige side – og frisk luft og træning på den udvendige.

I dag begyndte jeg med en god smoothie (http://chocolateandspinach.com/2012/11/28/smoothie-for-viderekommende/)

Derefter halvanden times træning og en proteinbar (http://chocolateandspinach.com/2012/12/13/verdens-bedste-og-sundeste-proteinbarer/)

Resten af dagen fokuserer jeg på masser af grønt – bla en friskpresset juice af rødebede, selleri, ingefær og gulerødder, god fisk – og godt med fibre. I den anledning har jeg bagt en stor portion kerneknækbrød. Altsammen virker det stabiliserende på blodsukkeret og hjælper til at rense ud på en blid måde uden faste (som aldrig bliver noget for et madøre som mig).

Knækbrød

Knækbrødet laver du sådan her:

1 dl hørfrø

1 dl chiafrø

1 dl sesamfrø

1 dk solsikkefrø

1 dl græskarkerner

2 dl quinoaflager

1 1/2 dl olie

2 dl vand

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

Hak hørfrø og sesamfrø meget fint (til mel) og rør alle ingredienser sammen.

Fordel massen på to bageplader og rul det tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Skær i passende størrelse med en pizzaskærer og bag ved 180 grader i 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.

 

I morgen får du inspiration til nytårsmenuen (hint: skaldyr, fisk, vildt, tomatlakrids, gulerods/safranreduktion og chokolade). Og på lørdag opskriften på toplækre pandekager med masser af fiber og protein til dagen derpå (og der er endda chokoladesauce til!). Vi ses!

Og husk, at du kan få alle herlighederne direkte i din indbakke. Du skriver dig op øverst i højre hjørne. Kvit og frit – ingen spam.

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Eat, Frokost, Smoothies, Snacks og tagget , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s