Du kan stadig nå at lave den sidste konfekt. Men det er fjerde søndag i advent – og lillejuleaften. Så lad os gøre det nemt. Jeg er stor tilhænger af, at man ikke skal gøre livet mere besværligt for sig selv end højst nødvendigt.
Du kommer langt med nogle plader god chokolade og et par ekstra småting – som du sikkert allerede har i huset.
HINDBÆRTRØFLER
1 pose frosne hindbær
2 plader god chokolade
1 skvæt agavesirup
1 stang vanille
Giv hindbærrene et opkog med vanillen og si væden fra (gem den og brug til smoothie!). Hæld hindbærrene tilbage i gryden og knæk chokoladen deri. Lad den smelte lige så stille. Tilsæt et skvæt agavesirup, og rør rundt.
Jeg puttede massen i silikone-isterningebakker fra IKEA og stillede dem i køleskabet. Du kan også trille dem til kugler eller andre former, lade dem køle og stivne og vende dem i smeltet chokolade.
NØDDEGUF
100 gram mandelsplitter eller -flager
150 gram chokolade
1 tsk peanutbutter
Smelt chokoladen. Vend peanutbutter og mandler deri. Brug en teske til at klatte massen op i små toppe på en bageplade. Sæt i køleskabet og lad størkne. Uhm!
YNDLINGSCHOKOLADER
200 gram chokolade
Engelsk lakridspulver
Pebermynte essens
Reven appelsinskal
2 spsk fløde
Smelt chokoladen i fløden og rør rundt til den er blank og flot. Del den op i så mange smagsvarianter, du nu vil have. Tilsæt smagen, og hæld massen i små forme. Jeg brugte igen dem i silikone fra IKEA. Siden har jeg købt nogle beregnet til konfekt i Føtex.
Lad køle et par timer.
Rigtig glædelig jul, allesammen. Om et par dagen kommer inspiration til nytårsmenuen.
nammenam har lige lavet nøddeguf med ungerne, supernemt og så smager det bare godt..
Fantastisk! Glædelig til jer alle fire 🙂