Den allersidste sunde og supernemme konfekt

Du kan stadig nå at lave den sidste konfekt. Men det er fjerde søndag i advent – og lillejuleaften. Så lad os gøre det nemt. Jeg er stor tilhænger af, at man ikke skal gøre livet mere besværligt for sig selv end højst nødvendigt.

Du kommer langt med nogle plader god chokolade og et par ekstra småting – som du sikkert allerede har i huset.

IMG_1796

HINDBÆRTRØFLER

1 pose frosne hindbær

2 plader god chokolade

1 skvæt agavesirup

1 stang vanille

Giv hindbærrene et opkog med vanillen og si væden fra (gem den og brug til smoothie!). Hæld hindbærrene tilbage i gryden og knæk chokoladen deri. Lad den smelte lige så stille.  Tilsæt et skvæt agavesirup, og rør rundt.

Jeg puttede massen i silikone-isterningebakker fra IKEA og stillede dem i køleskabet. Du kan også trille dem til kugler eller andre former, lade dem køle og stivne og vende dem i smeltet chokolade.

NØDDEGUF

100 gram mandelsplitter eller -flager

150 gram chokolade

1 tsk peanutbutter

Smelt chokoladen. Vend peanutbutter og mandler deri. Brug en teske til at klatte massen op i små toppe på en bageplade. Sæt i køleskabet og lad størkne. Uhm!

YNDLINGSCHOKOLADER

200 gram chokolade

Engelsk lakridspulver

Pebermynte essens

Reven appelsinskal

2 spsk fløde

Smelt chokoladen i fløden og rør rundt til den er blank og flot. Del den op i så mange smagsvarianter, du nu vil have. Tilsæt smagen, og hæld massen i små forme. Jeg brugte igen dem i silikone fra IKEA. Siden har jeg købt nogle beregnet til konfekt i Føtex.

Lad køle et par timer.

Rigtig glædelig jul, allesammen. Om et par dagen kommer inspiration til nytårsmenuen.

Dette indlæg blev udgivet i Eat, Jul og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Den allersidste sunde og supernemme konfekt

  1. sanne siger:

    nammenam har lige lavet nøddeguf med ungerne, supernemt og så smager det bare godt..

Skriv en kommentar