Grønkålssalat med kylling

Grønkål har uendeligt mange gode og sunde egenskaber. Den er fuld af antioxidanter, kalcium og jern – og er faktisk den sundeste af alle kålsorterne. Men lad os være ærlige, den kan godt være lidt for viderekommende. I denne version er den dog ikke bare spiselig men decideret lækker.

Jeg kombinerer den med æbler og hasselnødder og en god dressing. På den måde bliver den en rigtig god vinterret – og passer især godt til fjerkræ som kylling, kalkun og and.

Lav den gerne et par timer i forvejen, så dressingen kan trænge rigtig godt ind.

Grønkålssalat

Grønkålssalat

200 gram finthakket grønkål

4 små æbler

50 gram ristede, hakkede hasselnødder

2 dl piskefløde

2 spsk hvid balsamico

salt & peber

Skær æblerne i små tern og vend dem i grønkålen. Bland fløde, balsamico, salt og peber og vend det i salaten. Lad den gerne trække et par timer. Rist nødderne på en tør pande og hak dem groft. Fordel dem over salaten lige før serveringen.

Jeg serverede den med kyllingelår krydret med paprika, karry, salt og peber og bagt ca 35 minutter i en 180 grader varm ovn. Du kan selvfølgelig også bruge kyllingebryst – eller noget andet. Men mine unger er vilde med lår, og de vandt i dag 🙂

Grønkålssalat med kylling

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Eat og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s